Over MTmusic

Muziek en theater voor de jeugd, van peuter tot tiener

MTmusic is het bedrijf van Marie-Thérèse Swelsen. Zij verzorgt muzieklessen en muzikale projecten op peuterspeelzalen, basisscholen en culturele instellingen in Tiel en omgeving. Dat loopt uiteen van eenmalige workshops dans, bewegen op muziek of bodypercussie tot lessenseries muziek op schoot, peuter- en kleutermuziek. Op basisscholen geeft ze lessen in algemene muzikale vorming, brengt de beginselen van instrumentbeheersing bij (keyboard, gitaar, drum) en zingt en danst met leerlingen. Ook kan ze ondersteuning bieden bij het instuderen van de groep-8-musical. Voorleesuurtjes en poppenspel voor de kleintjes op feestjes of op school, in overleg themagericht, behoren eveneens tot haar repertoire.

In de sfeervol ingerichte groepsruimte in Ophemert kunnen ook kleine groepen kinderen terecht voor het oefenen van orkestpartijen of koorrepetities.

Uitgangspunt voor de lessen is altijd het plezier dat kinderen beleven tijdens het muziekmaken. Dat vormt de basis voor levenslange interesse in muziek en de mogelijkheden om zichzelf in muziek te uiten en samen te spelen. Natuur en dieren spelen ook een belangrijke rol in de lessen. Wie luistert naar de natuur, hoort daarin allerlei klanken die uitnodigen tot het maken van muziek.